måndag 9 november 2009

Hjälp Flyktingar i Närområdet !

Varje dygn dör cirka 40 000 barn på grund av näringsbrist. Varje år utplånas mellan 10 och 35 Miljoner hektar åkermark och ända sedan 1984 minskar spannmålsskördarna i en värld som ska ge mat till minst 70 miljoner fler människor varje år. 80 nationer har akut vattenbrist och världens skogar minskar med minst 12 miljoner hektar varje år.


Inom FN ser man gentekniken som enda möjligheten till mänsklighetens överlevnad. Riskerna är stora men situiationen är oerhört hotfull.


En orsak till katastrofen är den orättvisa fördelningen av jordens resurser. 20 procent av alla 6 Miljarder människor,ca 1,2 miljarder,konsumerar hela 80 procent av all mat och energi,allt vatten med mera. Å andra sidan är det cirka 1,2 miljarder människor som måste överleva på endast 1 enda procent av jordens resurser. De är ständigt utsatta och i nöd. Hela 150 miljoner människor är på flykt undan fattigdom,krig och förtryck. Dessutom måste miljontals människor inom nationernas gränser flytta för att söka efter vatten,mat,bostad och arbete.


Det finns beräkningar som påvisar att man till samma kostnad som för en hitresande flykting kan hjälpa hundra i deras närområde. Eftersom hjälpbehovet är omättligt betyder det att om till exempel 14 personer,som i Åselefallet,felaktigt tillgodogör sig den dyra hjälpen blir hela 1400 utan hjälp !


Det näms av ett flertal oberoende källor att det kan finnas 10 000 "flyktingar" som vistas i Sverige med stöd av lämnade falska uppgifter. Är det så illa kan det vara 1000 000 behövande människor som kunde ha fått hjälp,men som dessvärre står utan !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar